Societatea Romana de Speologie si Carstologie
Acasa | Sitemap | Contact | Feedback | English
    Despre noi   Program 2002   Galerie Foto   Inscrieri SRSC   Noutati   Linkuri utile
Revista Ecocarst Despre noi Program 2005 Galerie Foto Inscrieri SRSC Noutati Linkuri utile

Nota informativa despre Tabara din Poiana Bichii

Stimati Prieteni,
Societatea Romana de Speologie-Carstologie si CS Exploratorii Resita anunta incheierea primei etape a programului Regiuni Carstice din Romania. Tabara din acest an a avut loc in Poiana Bichii pe valea Sodol la sud de Resita, in perioada 5-28 iulie 2002.
In paralel cu aceasta au mai avut loc si Stagiul National de Carstologie precum si Stagiul de Management si Protectia Pesterilor si a Carstului. Acestea au beneficiat de indrumarea competenta unor lectori specializati (Dr. Oana Moldovan si Dr. Viorel Horoi).
Pe parcursul taberei au fost explorate din punct de vedere biospeologic, paleontologic etc. o serie de cavitati de interes stiintific. Au mai fost efectuate cartari ale carstului de suprafata, decolmatari etc. toate aceste actiuni avand ca obiectiv final elaborarea unei sistematizari cat mai complete a zonei.
Tabara a beneficiat de-a lungul celor trei saptamani de aportul a circa 60 de speologi de la 12 cluburi din toata tara carora le multumim si pe aceasta cale.
Nu in ultimul rand nu trebuie uitat efortul deosebit depus de membrii clubului CS Exploratorii Resita care au contribuit pe deplin la buna desfasurare a taberei.
Multumim pentru intresul aratat si va invitam, pe viitor, sa participati la toate actiunile anuntate de SRSC in colaborare cu alte cluburi si organizatii din tara.

Organizator,
Dr. Viorel Horoi
Presedinte SRSC

Clubul de speologie Rhinolophus Lupeni SRSC 2006 Portalul de Speologie al Romaniei Ghid restaurante si baruri Bucuresti